Vårvittring


Det går långsamt att bygga på vintern… Allt går så mycket långsammare, blir krånglligare och dyrare. Men lite framsteg har vi gjort i alla fall. Senaste dagarna har det varit vårväder, även om vintern gjorde en liten comeback i söndags. Några riktigt härliga byggdagar har det blivit.

Brorsan Tomas har hjälpt till med murning och gjutning så nu börjar teknikhuset och östra muren växa. Runt en meter har vi kommit upp i, nästan 2 meter kvar att mura och gjuta. Full fart med att dels mura och gjuta, dels se till att det finns material på plats hela tiden så vi inte fastnar. Sen ska vanliga jobbet hinnas med också. Det blir nog svårt att hinna få färdigt för växthusleverans i april, vi får se när det närmar sig.

Utöver oroande över att inte hinna så har allt kostat långt mer än planerat hittills. Ett antal hundra tusen över budget ligger vi för tillfället, får se hur vi löser det. Ingen som vill bidra? 🙂 Vi skämtar om att vi får bo i husvagn i växthuset. Sen hjälpte det väl inte så mycket att riksbanken tog till minusränta som sänkte kronan. Inte helt optimalt när vi ska importera saker för 2,5 mkr.

Jag har inte riktigt haft tid att dra i alla delar som behöver dras i så det är en del som ligger efter. Sista planerna för växthuset håller på sättas i alla fall så produktionen kan dra igång. Jag jagar också elektriker, svårt att hitta någon med OK pris. V/A planering till plattan är påbörjad men inte så långt gången. Plattan räknar en tillverkare på. Kretsloppssystemet har Anders Solvarm gjort en första ritning för. Hustillverkaren har vi inte hört från på ett tag, men det är inte allt för många detaljer kvar innan beställning.

Lite bilder:

Markröret vi la ner ändrar jag lite så man kan välja om det ska suga in uteluft eller luft från växthuset. I vissa lägen kan det kanske vara bra att ta tillvara på värmen i växthuset och extravärma den lite innan den kommer tillbaka. Mest ett test, kanske funkar det, men lika bra att fixa två tillopp innan vi gjuter igen. Mycket snö att skotta undan innan man kan börja jobba.

0208_8990

Några veckor gammal bild på bygget, två lager lättklinkerblock på plats. Nu har vi närmat oss 5 skift men samtidigt behövs det gjutas mer sulor för att vi ska komma vidare. Det är även lite krångligt att bara mura delar av muren eftersom vi har armering i varje skift som då sticker ut där vi inte murat än. Då blir det svårare att fortsätta när det är massa armering i vägen.

2015-02-15 12.13.53

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.