vision

När vi kom i kontakt med naturhuskonceptet någon gång på våren 2012 gillade vi alla delar direkt. Egentligen var det earth ship tanken som först fastnade. Ett off-grid hus som lagrar solvärme, har en växthusdel för odlig som samtidigt renar avloppsvattnet. Billiga byggmaterial bestående av gamla bildäck och lera. I Sverige är det svårt att få till ett sådant hus pga klimatet. Men så hittade vi naturhus.
sundby-frontbild

Naturhus ger allt vi ville ha. Ett lugnt, ekologiskt boende med närproducerade grönsaker och frukter, stor yta så snart temperaturen i växthuset tillåter, mycket växter omkring oss, låg energiförbrukning, lite underhåll. Kort sagt ett hus som tar hand om de boende.

sundby-3d

En viktig del av boendet är att visa för andra detta sätt att bo. Iom att jorden blir mer och mer förstörd krävs nya sätt att leva. Närproducerad mat, avloppsrening som faktiskt använder näringen igen, hus som skapar egen energi är exempel på saker som måste till i framtiden. Vi planerar därför att ha visningar för att visa upp huset för intresserade.