Montagedags!


Dags för en uppdatering! Äntligen är allt färdiggjutet som behövs i det här läget. Alla plintar klara, plattan gjuten och formvirke bortrivet.

Plintarna blev i sort sett bra, några formar sprack lite och två plintar hamnade fel men inget som behöver åtgärdas nu i alla fall.

Plattan fick vi till men tyvärr började det regna när vi väntade på att kunna glätta. Det regnade så pass att det inte gick att glätta alls. Vi får se om vi behöver slipa eller flytspackla sedan innan montage av huset kan börja.

Anders (ecorelief) var på besök förra veckan för att titta till utformning av kretsloppssystemet. Nu har vi bestämt hur det ska byggas. Det blir tre växtbäddar som tar upp hela platsen i växthuset åt söder och öster. På så sätt blir det ganska fritt med utformning av planteringar, öppet vatten, stenläggningar etc. Lätt att göra om när vi upptäcker att något hamnat fel. Bäddarna blir delvis fyllda med grus, resten pimpsten. Högst upp pimpsten som har gott om håligheter för mikroorganismer. En decimeter ner ligger spridarrören som portionerar ut vattnet i hela bädden. Därefter resten av växtsubstratet.

I botten ligger EPDM-gummiduk, samma som används till dammar. På den dräneringsrör som samlar in det filtrerade vattnet och för det tillbaka till teknikrummet och vidare till nästa bädd.

Nu rullar det på med flera saker samtidigt, just nu är en lastbil på väg från Estland med första leveransen timmer till garaget, teknikhuset och huset. Leverans måndag morgon, förhoppningsvis kan vi påbörja montage av garaget direkt om vädret tillåter.

Senare på måndagen anländer Drivadan och påbörjar växthusmontaget, planerat ca 4 veckor. Förhoppningsvis får allt material plats på tomten 🙂

Knappt en månad kvar till semestern börjar och det blir heltidsbygge, förhoppningsvis är Drivadan klara då och vi kan börja med huset.

P1100469

Garageplattan väntar på material och bygge. Första gången den är rensad sen betongen härdade i vintras.

P1100466

Plattan till huset och några plintar. Thor-Björn byggde en liten ramp så Drivadan kan köra upp på plattan och montera växthuset därifrån.

P1100467

Lite borgkänsla med alla plintarna. Senare ska utrymmet mellan dom muras igen med leca, men det får bli senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.