Morkullan flyger (Ja, korpen flyger också)


Inte mycket tid att uppdatera för tillfället men en kortis hinner jag med. Nu är våren här på riktigt även om det är frost på mornarna ibland. Ingen mer is och snö. Påskliljorna blommar och solen värmer. På kvällarna drar morkullan runt över tomten och knispar. Riktigt härligt!

För tillfället byggs det på murarna och plintarna till växthuset och snart platta till boningshuset. Under vintern har vi jobbat på själva men nu behövs en push för att få ordning inför växthusleverans, Steen på Drivadan står ut med våra ändrade leveransdatum än så länge 🙂

Thor-Björn (Björket Entreprenad) jobbar på med armering, gjutning och återfyllnad, snart förhoppningsvis också med själva plattan. Växthusmuren behöver vara väldigt stark och är gigantisk. 2 km armering bara av 12 mm dimension, dessutom ganska mycket 16 mm och 10 mm. Det tar lång tid att bygga formar, armera och naja där det inte är platt mark. Förhoppningsvis hinner vi gjuta en del snart.

Dessvärre är det svårt att få tag på folk för tillfället, verkar som alla bygger samtidigt. Känner du någon som är ledig eller själv är ledig, kontakta Thor-Björn! Själv är jag med från nästa vecka, dvs det behöver inte vara allt för kvalificerad arbetskraft 🙂

Grundmaterialet och all armering är levererad av Leif Tjälldén AB. Smidigt med mailkontakt för frågor och leverans. Priset också bra eftersom de tillverkar elementen. Golvvärme ingår i grundpaketet och kommer från Thermotech via Tjälldén.

Har beställt massa roliga rör och delar från Rinkaby rör också, får se hur mycket som glömts när det är dags att sätta ihop.

Woody i Åkerberga leverar Leca och formvirke.

Nu drar vi en liten kortis till Brighton!

P1100263

P1100200

P1100258

P1100260

P1100262

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.