Garagegrund


Nu börjar garagegrunden ta form. I måndags ordnades sista lagret grus och rördragning för inkommande el, miserabelt väder med någon plusgrad och regn. Tyvärr blev leveransen av grundelementen försenad så tisdagen gick mest åt till att vänta på leverans som inte kom förrän det börjat skymma.

2014-12-15 08.52.22

Ett problem med att vänta är att gruset kan frysa och då ska man inte lägga grund på. Självklart frös gruset på tisdagen. Som tur var låg det på plussidan idag onsdag och med lite väntande och grävande var gruset tinat. Därefter ställdes L-elementen ut för grunden. Ett väldigt mätande och justerande för att få alla perfekt.

2014-12-17 09.44.02

Ett element på varje sida måste kapas så grunden får rätt mått. Eftersom detta är specialelement för garage med förhöjd sockel som ska skydda väggen, så behövde även infarten vid dörrarna kapas ner.

2014-12-17 11.41.16

Nästan färdig grundmur med uppstickande el-rör.

2014-12-17 12.38.48

Nu på med isolering i två lager, 200 mm isolering omlott för att bryta köldbryggor. Distanser för kantbalksarmeringen på plats också.

2014-12-17 12.49.06

Nästan färdig platta med kapade uttag för dörrarna men utan armering. Sen slog vintern till! Vi nöjde oss efter detta steg eftersom vi inte får betong förrän på fredag. 5 m3 uppvärmd betong för att klara sig från gjutning tills den börjar generera egen värme när den brinner, den får inte frysa.

Förhoppningsvis smälter snön tills i morgon så kan vi lägga ner armeringen och sen täcka med presenning inför fredag. Dock kallt i natt men i alla fall lätt att skotta nu när armeringen ännu inte är på plats.

2014-12-17 13.45.48

Sist motfyllning av kantbalkarna så de står emot betongtrycket.

Kommunen kom ut och gjorde färdigt utstakningen också, häftigt exakta instrument. Kostar därefter också. Dessvärre funkar inte riktigt positionen på teknikhuset, lite berg är fortfarande i vägen. Precis där det inte sprack ordentligt. Blir enklast att skjuta teknikhuset 1,5 meter söderut, måste bara få OK från kommunen på det först…

7 thoughts on “Garagegrund

  1. Jo, man blandar betongen med varmvatten så den klarar sig tills den börjar brinna och generar värme själv. Behöver bara täckas över för att vara på säkra sidan. Har den bara blivit en viss hårdhet är det sen OK att det fryser, härdningen fortsätter i vår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.